< Tillbaka

Vandra

Makalösa naturupplevelser

Biosfärleden

Biosfärleden mellan Mariestad och Ullersund är över 10 mil lång. Förlängningar Ullersund – Läckö slott och Mariestad – Torsö planeras. Leden går på skogsstigar, åkervägar eller längs små landsvägar, genom ett omväxlande och levande skogs- och jordbrukslandskap. Vandring på naturens villkor innebär att leden inte alltid är slät och lättrampad. Utrusta dig därför efter naturens egna förutsättningar.Leden är märkt med orangefärgade stolpar och ett brännmärke bestående av ett B och texten Biosfärleden. Leden använder partvis samma sträckning som Pilgrimsleden eller Kinnekulle vandringsled.

Pilgimsled

Pilgrimslederna i Biosfärområdet ingår i ett större nätverk av pilgrimsleder som sträcker över stora delar av landet och även internationellt. Söderut kommer en led från Skara mot Husaby. Där delar sig leden år två håll: västerut mot Lidköping – Kålland eller norrut mot Forshem – Mariestad. Vårt behov av inre frid har inte förändrats sen medeltiden. Pilgrimsvandring kan fungera som en motvikt till nutidens materiella krav av ljudbrus, tidsbrist, splittring och tvång att ständigt vara tillgänglig. Pilgrimsleden passerar vackra kyrkor och rofyllda platser som erbjuder möjligheter till stillhet och eftertanke. Att pilgrimsvandra är en både yttre och inre resa. Församlingarna längs leden ordnar vandringar och andra pilgrimsaktiviteter. För mera information se www.pilgrimskaraborg.se.

www.svenskakyrkan.se/pilgrim

Bo

Det finns ett många övernattningsalternativ beroende på vad du söker, hotell, vandrarhem, camping, B&B med mera. Boende i Läckö-Kinnekulle området. Boende i Mariestad.

Äta

Längs leden finns flera restaurangen och caféer. Restauranger och caféer i Mariestad. Restauranger och caféer i Läckö-Kinnekulle området.